Duurzaam herstel
Veerkrachtige zorgverleners

Je wilt de beste zorg bieden aan cliënten én hebt hiervoor zorgverleners nodig die veerkrachtig en in balans zijn.

Bewustwording van lichaam en geest is essentieel geworden om te functioneren in de huidige maatschappij.
Naast het praten, analyseren, reflecteren en verbeteren is het ook nodig om te voelen, te ervaren en te leren aanvaarden wat er is. Voor cliënten omdat dit een basis creëert om op terug te vallen als het even minder goed gaat. Voor hulpverleners omdat zij zelf het instrument zijn waarmee ze hun werk doen en goede zelfzorg hen in staat stelt
om de ander goed te kunnen helpen.

Het aanbod

Yoga voor cliënten

Waarom yoga bij herstel?

Je vindt het belangrijk dat herstel duurzaam is. Dat jullie cliënten vaardigheden aanleren waarmee ze zelf aan de slag kunnen waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Dat er een plek is waar ze kunnen ontspannen en waar ze ‘Gewoon Even Mogen Zijn.’

Yoga voor zorgverleners

Waarom voor zorgverleners?

Je wilt dat de zorgverleners in jouw organisatie veerkrachtig en in balans zijn. In staat om hun energie te reguleren. Dat ze beschikbaar zijn voor hun cliënten én zorgen voor zichzelf.

Teamtraining en
individuele coaching

Waarom teamtraining en coaching met L!cht?

Je vindt het belangrijk om een team van zorgverleners gezond en vitaal te houden zodat er een stevige basis ontstaat voor de te verlenen zorg.

Je wilt de zorgverleners in jouw organisatie handvaten geven die hen ondersteund in de balans en veerkracht in contact met cliënten.

Hoe neem ik yoga met L!cht op in mijn zorgaanbod?

Wie gaat hiervoor betalen? Hoe krijg ik dit uitgelegd aan de zorgverzekeraar of de gemeente?

Er is al veel onderzoek gedaan waarin de gunstige effecten van mindfulness- en meditatietechnieken zijn aangetoond. Dit in combinatie met de positieve effecten van lichaamsbeweging en het samenkomen met anderen, zijn redenen om yoga in het zorgaanbod te verantwoorden. Ik denk met mijn opdrachtgevers mee over hoe deze keuze te verantwoorden is naar verschillende financiers.

”Ik ben ervan overtuigd dat yoga kan bijdragen aan herstel en aan balans in het dagelijks leven.”

Over Mirjam

Al op jonge leeftijd ontstond mijn interesse voor het welzijn van mensen om mij heen. Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener werkte ik met verschillende doelgroepen in de psychiatrie, verslavingszorg en maatschappelijke opvang.

In 2013 rondde ik mijn eerste yogadocenten opleiding af. Terwijl ik yoga steeds meer integreerde in mijn dagelijks leven, groeide de wens om mijn kennis en ervaringen te delen met anderen. Naast mijn werk in de zorgsector begon ik met lesgeven in yogastudio’s, zorginstellingen en bedrijven.

Op mijn werk wist ik mijn eigen energie steeds beter te reguleren en deelde ik mijn inzichten met collega’s. Ik zag hoe velen worstelden met de spanningen die het werk met zich mee bracht.

Het viel mij op in contact met cliënten, dat het stroever verliep als ik zelf niet lekker in mijn vel zat. Als ik niet echt in het moment kon zijn omdat ik met mijn hoofd alweer bij de volgende afspraak zat. Of als ik een onverwachte boze reactie nou net niet erbij kon hebben. En dan het gevoel van falen, van ‘niet goed genoeg’, als ik mijn werkdag afsloot.

Elke keer dat ik stil stond bij wat ik nodig had, kwam ik uit op dezelfde twee dingen: aandachtig aanwezig kunnen zijn en toelaten van de ervaring (in mezelf en bij de ander). En een liefdevolle houding, niet alleen naar de cliënt maar ook naar mezelf.

Gun jij dit je cliënten en medewerkers ook?