Helder voelen
Lichter denken

Herken je dit?

Emma voelt zich onrustig, ‘zit’ veel in haar hoofd en er komt geen eind aan haar to-do-lijst. Ze is niet snel tevreden
over haar eigen handelen. Ze heeft graag een gevoel van controle en wordt angstig als dit er niet is.
Ze is met haar hoofd vaak overal behalve in het ‘hier en nu’.

Elizabeth heeft het moeilijk om volledig te ontspannen. Er is vaak een vaag gevoel van angst aanwezig op de achtergrond die haar zegt dat ze niet helemaal kan loslaten.

Raoul ervaart regelmatig tijdtekort. Een tekort aan ruimte om op adem te komen. Hij wil het liefst overal aan
tegemoet komen. Het kost hem veel energie om ‘alle ballen hoog te houden’.

Yasmine beleeft alles heel intens en dit overweldigt haar op sommige momenten. Ze heeft meer tijd nodig om
tot rust te komen dan anderen om haar heen. Ze vindt het moeilijk om dit te aanvaarden van zichzelf.

Jason is met een burn-out thuis komen te zitten. Hij is erachter gekomen dat hij een lange tijd zijn grenzen is voorbij gegaan, zijn gevoelens aan de kant heeft gezet. Hij is op zoek naar een manier om makkelijker in contact te komen
met wat zich afspeelt in zijn gevoelswereld.

Heb jij hier behoefte aan?

 • Rust en helderheid
 • Leren aanvoelen van lichamelijke en mentale grenzen
 • Ontwikkelen van vertrouwen
 • Vertragen
 • Genereren van meer energie
 • Meer bewustzijn van processen in lichaam en geest
 • Focus brengen naar het hier en nu
 • Leren accepteren
 • Leren loslaten van gedachten en emoties
 • Verbeteren van concentratievermogen
 • Verbeterde slaap
 • Positief & vrij denken

L!cht Yoga & Coaching biedt je de tools om meer te voelen en minder te denken.
Zodat jij ontspannen en vol vertrouwen in het leven kan staan.

Yoga

Meer ontspanning en balans ervaren in je dagelijks leven

Met het beoefenen van yoga komt je hoofd tot rust, ontspant je lichaam en ontstaat er ruimte. En die ruimte neem jij weer mee in je dagelijks leven, waardoor je – stap voor stap – de inzichten die je opdoet kan integreren in je dagelijks leven.

In mijn lessen creëer ik een veilige sfeer om in contact te komen met je lichaam, gedachten en emoties van dat moment. Met de verschillende technieken die yoga te bieden heeft – zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en asana’s – oefenen we met het observeren, accepteren en in beweging brengen van wat er aanwezig is. De yogalessen bieden niet alleen ontspanning en rust op dat moment, maar geven je ook inzichten en inspiratie voor het dagelijks leven.

Ervaringsgerichte coaching

Samen onderzoeken hoe jij tot ontspanning en tevredenheid komt

Ik leer je om liefdevol te kijken naar wat jou in de weg staat om ontspanning en tevredenheid te ervaren. Vanuit aanvaarding van hoe het nu is, kan er ruimte ontstaan om de situatie op een andere manier te bekijken.

In de ervaringsgerichte coaching maak ik gebruik van verschillende mindfulness- en meditatietechnieken, waarbij de ervaring in het huidige moment centraal staat. We kijken samen naar wat er op dat moment in jou aanwezig is en jouw aandacht vraagt. Behalve het bespreken van de situatie, maken we ook gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingsoefeningen of visualitatieoefeningen.

Lotte

”De docente weet een prettige, ontspannen sfeer te creëren. Ze neemt de tijd en weet de les voor iedereen toegankelijk te houden. Ik merkte dat ik echt even uit mijn hoofd kon komen. Na afloop ging ik naar huis met rust in mijn hoofd en energie in mijn lichaam.”

Malou

”….Mirjam heeft het talent om deze thema’s over te brengen vanuit haar eigen beleving zonder sturend of belerend te zijn en hierdoor is er ruimte voor ieders eigen proces. Bij individuele lessen gaat ze moeiteloos in op specifieke behoeften van de deelnemer. Ik heb jarenlang bij meerdere docenten yoga gevolgd en dit is mijn beste yoga-ervaring tot nu toe.”