Wake up Walk

Ken je dat, dat je ergens loopt en de omgeving niet écht ziet?

We rennen vaak van hot naar her.
Ergeren ons aan de regen.
Zijn verrast door hoe snel het ineens donker is.

En áls we wandelen in de natuur, zijn we stiekem drukker in ons hoofd met dat gesprek van vanochtend of de plannen van morgen. 

Jij weet dat het goed is om veel buiten te zijn, in de natuur.

Maar doe je dit ook? Zelfs als het koud is of regent? En als je gaat.. ben je dan ook écht met je aandacht op die plek aanwezig?

Kom ervaren hoe bevrijdend de natuur voor je is en ga met me mee op Wake Up Walk!

De natuur in om los te laten

Als mens zijn wij onderdeel van de natuur. We zijn afhankelijk van de zon, het water, de voedingstoffen. De verschillende seizoenen zijn van invloed op ons dagelijks leven. De weersomstandigheden hebben een effect op onze gemoedstoestand. Net zoals het weer, kan het leven soms grillig zijn. Iets wat vaak belemmerend wordt ervaren en weerstand oproept. Onze maatschappij is er niet op ingericht. Alles gaat gewoon maar door.

De herinnering aan de natuur als een groter geheel waar wij onderdeel van zijn, heeft mij altijd rust gegeven. In de natuur en de grootsheid ervan wordt namelijk duidelijk dat er geen controle mogelijk is. Dit helpt mij in het loslaten en ontspannen in het moment zelf.


Wandelen in de natuur, ongeacht de weersomstandigheden, geeft ook jou de mogelijkheid om te leren ontspannen in het moment. Aanwezig zijn in de natuur, juist wanneer het weer wat minder mooi is, vermindert je weerstand tegen ongemak en creëert een ervaring van ruimte, lichtheid en rust.

“Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning how to dance in the rain.”- Vivian Greene.

Jelita

Jelita

"Precies het duwtje dat ik nodig had om op dit tijdstip, in de regen, een uur door de duinen te wandelen; echt heel fijn, maar in mijn eentje had ik genoeg smoesjes gehad om af te haken!''
Irina

Irina

"Jullie zijn een dief van je eigen welbevinden als je niet naar deze fantastische Walks gaat. Mirjam heeft zo’n positieve rustige uitstraling dat al het goede in je bovenkomt.''

Wake up!

Stap uit je doe-modus en zet jezelf even stil.

Leer hoe jij je zintuigen gebruikt om in het hier en nu te komen. 

Maak kennis met een heel nieuw perspectief (waardoor de hersenspinsels in je hoofd een stuk minder belangrijk worden).

Creëer ruimte voor jezelf en kijk met andere ogen naar jouw leven. 

Wat je precies zult ervaren weet niemand. Dát nieuwe mogelijkheden zich aan zullen dienen, is zeker.

Ga je mee?