Mirjam creëert rust die jou in je kracht doet staan

Mirjam

Al op jonge leeftijd ontstond mijn interesse voor het welzijn van mensen om mij heen. Als kind zat ik regelmatig omgekeerd in mijn stoel. Dan zag ik weer een ‘oude meneer’ en vroeg ik me af of het wel goed met hem ging, omdat hij er niet zo blij uitzag. Naarmate ik ouder werd, groeide mijn interesse in het gedrag van anderen en de onderliggende emoties en kwetsbaarheden.

Ik heb in mijn werk en in mijn persoonlijke leefomgeving veel psychisch lijden gezien. Ook heb ik zelf ervaren hoe moeilijk het soms is om balans te houden. Zowel in energie als in mentale en emotionele weerbaarheid.

Elke ervaring is voor mij een mogelijkheid om te groeien en te leren. Ik ben ervan overtuigd dat de potentie om geluk te ervaren in iedereen aanwezig is. En dat je uit elke ervaring, positief of negatief, dingen kan leren en hierdoor kan groeien als mens. Net als de lotus, die groeit vanuit de modder naar het licht.

L!cht

L!cht is ontstaan vanuit een wens om anderen te helpen om bewustwording en acceptatie te ontwikkelen, zodat zij vanuit ontspanning naar zichzelf en de wereld kunnen kijken. Hierdoor is het mogelijk om meer tevredenheid en geluk te ervaren én een positieve verbinding met de omgeving aan te gaan.

Ik hoop hiermee te kunnen bijdragen aan het verminderen van (psychisch) lijden, te inspireren tot vrij denken en aan te moedigen tot vertrouwen. Met L!cht wil ik bijdragen aan een liefdevolle en ontspannen samenleving.

Wat yoga voor mij betekent

In 2008 kwam ik in aanraking met yoga. Ik was op zoek naar een zachte vorm van beweging, waarbij ik tegelijkertijd hoopte meer rust in mijn hoofd te vinden. In de lessen werd ik geconfronteerd met mijn (vele) gedachten en met mijn lichaam dat moeite had met het uitoefenen van de verschillende houdingen. Ik wist dat yoga voor mij een toegevoegde waarde in mijn leven kon zijn, maar werd vaak ontmoedigd door het ogenschijnlijk gemak waarmee anderen de houdingen leken uit te voeren.

Yoga werd voor mij een onmisbaar onderdeel in mijn leven nadat ik mijn eerste opleiding deed in India. Hier leerde ik dat yoga veel meer is dan alleen het uit kunnen voeren van verschillende houdingen. Ik leerde mijn kritische geest – en de wisselwerking met mijn lichaam – opmerken en beïnvloeden. Er ontstond voor mij een nieuwe levenswijze.

Voor mij is yoga een onuitputtende bron van inspiratie, een anker in onrustige tijden, een manier van in het leven staan.

Uitgangspunten van L!cht

Dansen in de regen

Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning how to dance in the rain.

Als je kan meebewegen met wat het leven je in de schoot werpt, kan je met een open en ontspannen houding in het leven staan.

Zelfcompassie is de sleutel

Als we leren om liefdevol naar onszelf te zijn en oordelen achterwege te laten, ontstaat er ruimte voor acceptatie en tevredenheid.

Van denken naar voelen

Wanneer het denken de overhand heeft, ontstaat er onrust. Dit kan niet opgelost worden met nog meer denken, maar enkel door te voelen. Wanneer er meer ruimte is om te voelen, wordt het denken rustiger en kan je opmerken wat je op dat moment nodig hebt.

Opleiding en ervaring

Door mijn interesse in het welzijn van mezelf en anderen, koos ik voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en werkte ik na afstuderen (2007) met verschillende doelgroepen in de psychiatrie, verslavingszorg en maatschappelijke opvang.

In 2013 rondde ik in India mijn eerste yogadocenten opleiding af. Hierna volgde ik nog meerdere bijscholingen in het buitenland en deed ik een aanvullende opleiding in Nederland.

Terwijl ik yoga steeds meer integreerde in mijn dagelijks leven, groeide de wens om mijn kennis en ervaringen te delen met anderen. Naast mijn werk in de zorgsector begon ik met lesgeven in yogastudio’s, zorginstellingen en bedrijven.

In mijn lessen en coaching combineer ik mijn kennis en ervaring in de zorgsector met de verschillende tools die yoga te bieden heeft. Uit eigen ervaring weet ik welke thema’s er spelen en welke universeel zijn. Dit neem ik mee in mijn lessen, zodat het inspireert om yoga breder te zien en te ervaren dan alleen de oefeningen op de mat.

In februari 2021 heb ik de basistraining van ACT (Acceptatie- en Commitment Therapie) afgerond. Aansluitend volg ik de opleiding tot ACT therapeut. De technieken binnen deze vorm van therapie sluiten erg goed aan bij mijn ervaringsgerichte vorm van coaching.

Locatie

De groepslessen vinden plaats in de ruimte van InnerWork in het bedrijvenpand de Hobbit in Den Haag. In deze ruimte geef ik samen met twee andere docenten yogales. Er is, met 1,5 meter afstand, plek voor 6 deelnemers. Deze kleine groepen maken een persoonlijke benadering mogelijk. De coaching sessies vinden ook in deze ruimte plaats, tenzij anders overeengekomen.

Op de pagina Zorgsector vind je meer informatie over lessen en workshops op locatie en online.

Mirjam Privé

Naast lesgeven en coachen, ben ik moeder van Lars en breng ik graag tijd door met hem en met familie
en vrienden. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de natuur te vinden. Wandelen in het bos, in de duinen of op het strand geeft mij een gevoel van ruimte en brengt mijn geest tot rust.
Ik voel me goed als ik genoeg beweeg, veel buiten ben, gezond eet en mij verbonden voel met anderen.
Ik reis graag naar andere landen om andere landschappen en culturen te ervaren. Die reizen maken mijn wereld groter en dit inspireert mij om met een open blik in het leven te staan.

Laten we kennismaken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In de nieuwsbrief deel ik de dingen die mij inspireren, wijzigingen in het lesrooster en informatie over extra lessen, workshops en aanbiedingen.