Mindful wandelen voor rust, ruimte en verbinding

Herken je die behoefte aan frisse lucht? Even ruimte om je heen ervaren en wat dieper doorademen?

We rennen soms van het een naar het ander. Ergeren ons aan dat het alweer regent. We zijn verrast door hoe snel het ineens donker is. En als we wandelen in de mooie natuur, dan denken we aan dat ene gesprek van de dag ervoor of maken we plannen voor de volgende activiteit.

We weten dat het goed is om veel buiten te komen en in de natuur te zijn. Maar doen we dit, zelfs als het koud is of regent? En….zijn we dan ook echt met onze aandacht op die plek aanwezig?

De natuur in om los te laten

Als mens zijn wij onderdeel van de natuur. We zijn afhankelijk van de zon, het water, de voedingstoffen. De verschillende seizoenen zijn van invloed op ons dagelijks leven. De weersomstandigheden hebben een effect op onze gemoedstoestand. Net zoals het weer, kan het leven soms grillig zijn. Iets wat vaak belemmerend wordt ervaren en weerstand oproept. Onze maatschappij is er niet op ingericht. Alles gaat gewoon maar door.

De herinnering aan de natuur als een groter geheel waar wij onderdeel van zijn, heeft mij altijd rust gegeven. In de natuur en de grootsheid ervan wordt namelijk duidelijk dat er geen controle mogelijk is. Dit helpt mij in het loslaten en ontspannen in het moment zelf.


Wandelen in de natuur, ongeacht de weersomstandigheden, geeft ook jou de mogelijkheid om te leren ontspannen in het moment. Aanwezig zijn in de natuur, juist wanneer het weer wat minder mooi is, vermindert je weerstand tegen ongemak en creëert een ervaring van ruimte, lichtheid en rust.

“Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning how to dance in the rain.”- Vivian Greene.

Jelita

Jelita

"Precies het duwtje dat ik nodig had om op dit tijdstip, in de regen, een uur door de duinen te wandelen; echt heel fijn, maar in mijn eentje had ik genoeg smoesjes gehad om af te haken!''
Irina

Irina

"Jullie zijn een dief van je eigen welbevinden als je niet naar deze fantastische Walks gaat. Mirjam heeft zo’n positieve rustige uitstraling dat al het goede in je bovenkomt.''

De stiltewandeling

Mijn intentie met de stiltewandelingen is om jou de verbinding
met de natuur te laten ervaren.

Om dit te bereiken, is het belangrijk om eerst te oefenen met
het mindful aanwezig zijn in het moment.

Ik reik je verschillende tools aan om tijdens zo’n wandeling het denken tot rust te brengen, zodat er meer ruimte en aandacht ontstaat voor de ervaring.

Naarmate je dit vaker oefent, zal er steeds meer een gevoel van verbinding ontstaan. En die verbinding geeft jou de mogelijkheid om het gevoel
van rust en ruimte mee te nemen in je dagelijks leven.

Geplande wandelingen