Loading Events

« All Events

Vrijheid in loslaten 10 oktober – 7 november

oktober 10 @ 10:00 12:00

Je wilt graag grip ervaren.

Wat als het verlangen naar grip jouw vrijheid beperkt?

Hoewel je vaak denkt dat je als je ‘alles onder controle’ hebt rust ervaart, is vaak het tegendeel waar. Eindeloze to-do lijstjes; piekeren over de juiste aanpak van een situatie; vermijden van onaangename gevoelens; balen dat de weersomstandigheden niet optimaal zijn….

Het leven is minder maakbaar dan je denkt. Er gaat zoveel energie zitten in het optimaliseren van de ervaring, dat je vergeet in het moment te ontspannen en gewoon even te zijn met wat er is. En door de illusie dat controle de oplossing is, lijken we zelf verantwoordelijk voor ons geluk. Poehee, wat kan dat beklemmend en benauwd aanvoelen!

Hoe zou het zijn als je het leven meer kan nemen zoals het is? Als je kan vertrouwen op het natuurlijke ritme waarin mooie momenten en moeilijke momenten zich op een natuurlijke manier kunnen afwisselen en jij hierin kan ontspannen?

In de herfst maken we de overgang naar de winter. Het is de periode waar geoogst wordt en waar de natuur zich voorbereid op de koude in de winter. Het symboliseert heel duidelijk de vergankelijkheid van het leven. Het gaat over oogsten, loslaten, rouw en transformatie.

Er wordt vaak gesproken over loslaten als iets wat je kan doen. Iets wat je rationeel kan beslissen. Een knop die je kan omzetten.

Uit eigen ervaring weet ik dat loslaten niet zozeer gaat om het loslaten, maar eerder over het niet meer vasthouden. Zoals een voorwerp die je uit je handen laat vallen. Of je mee laten voeren in de stroom van het water. Het gaat over ontspanning en vertrouwen.

Dit programma is voor jou als je behoefte hebt aan:

 • Rust, ruimte en helderheid;
 • Loskomen van de gedachtestroom;
 • Bewust worden van lichamelijke sensaties van controle;
 • Inzicht in emoties en (vermijdings)patronen;
 • Leren vertrouwen in veranderingen;
 • Veilig navigeren in het toestaan van emoties.

Helder voelen, lichter denken

In een programma van 4 weken heb jij de ruimte om te onderzoeken en te ervaren wat loslaten van controle voor jou betekent en welke technieken je hierin kunnen ondersteunen. Zodat jij steeds meer kunt ontspannen in de natuurlijke ritmes van het leven.

Met maximaal 6 deelnemers ben je zeker van intensieve persoonlijke begeleiding en is er een veilige sfeer om ervaringen uit te wisselen.

Kosten en Programma

Kosten: €365.

Inclusief:

 • 4 yogalessen op dinsdag 20:15-21:30 uur (12/10,19/10,26/10,2/11);
 • 2 bijeenkomsten op zondag van 10:00-12:00 uur (10/10,7/11);
 • 1 stiltewandeling op zondag van 8:15-10:15 uur (24/10);
 • Oefeningen voor thuis;
 • Bonus: 1 op 1 coaching sessie met mij ter waarde van €85.

Boek nu je ticket voor het programma! Ben je nieuw bij L!cht? Stuur me dan ook even je gegevens per mail.

Wat komt aan bod?

 • Je leert over de natuurlijke cyclus in het leven met betrekking tot loslaten;
 • Je onderzoekt jouw relatie tot veranderingen;
 • Je leert over de gevolgen van controlemechanismen op jouw lichaam en gedachten;
 • Je ontwikkelt het vermogen om je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties te observeren op liefdevolle wijze;
 • Je leert je emoties van dichtbij te bekijken zodat helder wordt wat jouw controlemechanismen activeert.

Met welke technieken je onder andere zal oefenen:

 • Yoga asana’s: van het hoofd naar het lichaam;
 • Ademhalingsoefeningen: hoe de adem kan ondersteunen in het loslaten;
 • Focussen van de aandacht door middel van concentratie en meditatie;
 • Visualisatie oefeningen;
 • Mindful wandelen;
 • RAIN: mindfulness methode (Recognize-Allow-Investigate-Nurture).

Voor wie?

Dit programma is voor jou als je moeilijk controle durft los te laten en behoefte hebt om hier wat lichter en meer ontspannen mee om te gaan.

Er is geen ervaring met yoga/ mindfulness vereist, omdat het een ervaringsgericht programma is waar iedereen op eigen niveau kan onderzoeken.

Over Mirjam

In 2008 kwam ik in aanraking met yoga. Ik was op zoek naar een zachte vorm van beweging, waarbij ik tegelijkertijd hoopte meer rust in mijn hoofd te vinden. In de lessen werd ik geconfronteerd met mijn (vele) gedachten en met mijn lichaam dat moeite had met het uitoefenen van de verschillende houdingen. Ik wist dat yoga voor mij een toegevoegde waarde in mijn leven kon zijn, maar werd vaak ontmoedigd door het ogenschijnlijk gemak waarmee anderen de houdingen leken uit te voeren.

Yoga werd voor mij een onmisbaar onderdeel in mijn leven nadat ik mijn eerste opleiding deed in India (2013). Hier leerde ik dat yoga veel meer is dan alleen het uit kunnen voeren van verschillende houdingen. Ik leerde mijn kritische geest – en de wisselwerking met mijn lichaam – opmerken en beïnvloeden. Door te blijven investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling, leerde ik steeds meer met compassie naar mezelf te kijken en gevoelens toe te staan, zonder ze te willen beïnvloeden of ‘fixen’.

Dit gaf mij meer rust en helderheid dan ik ooit had ervaren. Er ontstond voor mij een nieuwe levenswijze.

Ik wilde mijn ervaring delen en volgde meerdere docent opleidingen en trainingen in binnen- en buitenland. In mijn lessen en coaching combineer ik mijn jarenlange ervaring in de zorgsector met de verschillende tools die yoga te bieden heeft. Hiermee help ik jou graag om bewustwording en acceptatie te ontwikkelen, zodat jij vanuit ontspanning en vertrouwen in het leven kan staan.

Details

Date:
oktober 10
Time:
10:00 – 12:00
Cost:
€365
Event Category:

InnerWork

Joseph Ledelstraat 86
Den Haag,
+ Google Map