Angst, compassie en vrijheid

“Perhaps the biggest tragedy of our lives is that freedom is possible, yet we can pass our years trapped in the same old patterns…We may want to love other people without holding back, to feel authentic, to breathe in the beauty around us, to dance and sing. Yet each day we listen to inner voices that keep our life small.” – Tara Brach

Angst is misschien wel de emotie waar ik het vaakst mee in conflict ben.
Als gevoelig en invoelend meisje kon ik al op jonge leeftijd de subtiele signalen van pijn (verdriet/lijden) bij anderen opmerken en dit zorgde ervoor dat ik me al snel heel bewust was van alle mogelijke scenario’s in het leven die
pijn konden veroorzaken.

In een poging om mezelf hiervoor te beschermen zocht ik manieren om grip te krijgen. Situaties zo goed mogelijk in te schatten. Altijd voorbereid op wat er mis kon gaan. Het meest comfortabel in situaties die ik al kende, die vertrouwd voelde. Alsof ik met een soort harnas aan nieuwe ervaringen tegemoet trad. 

In mijn wandeltocht in de bergen kwam ik alles tegen: verwondering, blijdschap, ontspanning, rust, pijn en angst. Doordat dit allemaal mocht bestaan en ik steeds aanwezig bleef in de ervaring, kon ik naast de angst ook de prachtige omgeving blijven opmerken. Het bevestigde voor mij wat de afgelopen jaren aan yoga- en mindfulness beoefening mij heeft opgeleverd. 
En dit wil ik graag met jullie delen!

Lees hier de volledige nieuwsbrief waarin je kan lezen hoe ik anders heb leren omgaan met gevoelens van angst en pijn.

En klik hier als je wilt weten welke activiteiten jou kunnen ondersteunen om meer ontspannen in het leven te staan.

Ik hoop je te zien de komende periode!

Liefs,

Mirjam